Ervaringen

 

Debby
Al ver voordat ik zwanger was attendeerde een van mijn vriendinnen me op Vihana Yoga van Kim: “Als je ooit zwanger bent dan moet je echt haar lessen gaan volgen”. Dat heb ik onthouden en toen het zo ver was heb ik contact gezocht.
Met een overzichtelijke groep dames kreeg ik van haar precies de begeleiding die ik nodig had. Naast de yoga oefeningen die je heel rustig doet vertelt Kim heel veel over de veranderingen in het lichaam, de bevalling zelf en de tijd erna. Ook de themalessen dragen bij aan een goede voorbereiding.
Ik heb heel veel angst gehad gedurende mijn zwangerschap, tot paniekaanvallen aan toe. De oefeningen, de gesprekken en de informatie voor thuis hebben mij enorm geholpen.
Ik heb er, nadat iedereen bevallen was, een groep meiden bij gekregen die ik altijd op ieder tijdstip kan appen. Er is er altijd wel één wakker die in hetzelfde schuitje zit. Dat helpt.
Als ik nog eens zwanger mag worden dan ga ik weer naar Kim.

Jessica
Ik zocht tijdens mijn zwangerschap een geschikte yoga cursus. Kim heeft mij zulke fijne lessen gegeven! Het hielp mij om meer in contact te komen met mijn baby, mijn lijf te ervaren en me fit te voelen.
Het fijne vind ik dat het niet alleen om yoga draait tijdens haar lessen, natuurlijk is dit wel de basis, maar Kim heeft ons elke week een stukje meer kennis bijgebracht over natuurlijk zwangerschap. Bijvoorbeeld; Wat te verwachten tijdens de bevalling en hoe de juiste ademhaling je daar echt bij kan helpen! Ik kan haar lessen echt ontzettend aanbevelen!

Kim, heel erg bedankt! Voor jou was het les geven, voor mij was je een baken in mijn angst om te bevallen en de pijn die dat met zich meebrengt. Met vaak precies de juiste woorden gaf je me een beetje rust. Nog niet eerder gedeeld maar vaak met tranen die ik tegenhield omdat ik het zo vreselijk spannend vond en paniekaanvallen had.
Ook na de bevalling onderhoud Kim een aantal weken contact en voorziet ze je van informatie over al je vraagstukken. Van borstvoeding tot het geruststellende ‘het is juist heel goed om samen te slapen met je kindje’ met daarbij uitleg over het waarom. Altijd zonder oordeel naar jou als moeder. Als je, net als ik, voor het eerst mama wordt met alle onzekerheden die dat met zich meebrengt, dan is dit zo fijn.
Bedankt zegt niet genoeg.

Annemieke
Tijdens de lessenserie zwangerschapsyoga heb ik van Kim een heleboel informatie gekregen omtrent de zwangerschap en de bevalling.
Dit is mijn tweede zwangerschap en tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik een andere cursus gevolgd.
Wat ik een toegevoegde waarde vond bij de yogalessen, was dat je leert heel goed naar je lijf en naar jezelf te luisteren. Hoe heeft de natuur ervoor gezorgd dat wij kinderen kunnen dragen en baren? Wat kunnen wij allemaal wel in plaats van: wanneer moet er ingegrepen worden? Welke handige foefjes kent ons lijf en hoe kunnen wij daar aanspraak op maken? Hoe verander je jouw mindset tijdens zo’n ingrijpend en bijzonder proces?
Tijdens mijn bevalling heb ik veel van de ademhalingstechnieken toegepast, maar ook veel meer vragen gesteld aan het ziekenhuispersoneel over het hoe en waarom van bepaalde ingrepen. Zo heb ik meer de regie kunnen nemen en kijk ik met een zeer goed gevoel terug.
Ook vond ik het erg waardevol dat er andere sprekers aan bod kwamen tijdens een paar sessies.
De oefeningen waren erg prettig en ontspannen. Kim spreekt en begeleidt erg fijn, ze straalt veel rust uit en neemt tijdens de sessies echt de tijd voor vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.Als iemand zonder ervaring op het gebied van yoga kon ik prima meedoen met de lessen, ook aan het einde van mijn zwangerschap (ik was een week na de laatste les uitgerekend). Ik kan deze lessen zeker aanbevelen.