Veelgestelde vragen

Wat is Hatha Yoga?
Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten yoga bestaan, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Ik krijg dan ook vaak de vraag: Wat is Hatha Yoga?
"Ha" betekent zon en "tha" betekent maan in het Sanskriet en verwijst naar het evenwicht van tegengestelden zoals mannelijke en vrouwelijke energie, het positieve en het negatieve. Yoga betekent verbinding of vereniging.
Hatha yoga bestaat al meer dan 2000 jaar en zorgt voor harmonie tussen lichaam geest en ziel. Het draagt bij aan lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid, verlicht stress en bevordert een diepere ontspanning, terwijl het toch lichaamsbeweging is.

Zijn yogalessen voor iedereen geschikt?
Yoga is voor iedereen! Man, vrouw, jong, oud, slangenmens of stijve hark.
Laat het wel even weten als je een blessure of pijn (kniepijn, rugklachten, enz.) hebt, zwanger bent of als je een operatie hebt ondergaan.
Vergeet niet dat het gaat om jouw yoga en lichaam. Er bestaat in yoga geen perfecte houding. Forceer niets, maar luister naar je lichaam en leer je grenzen kennen. Wanneer je in jezelf gelooft, je beweegt met behulp van je adem en je geduldig bent, zal je zien hoe die onmogelijke houding langzaam wel mogelijk wordt!

Yoga is toch voornamelijk rekken, strekken en ademen?
In yoga rek, strek en adem je inderdaad, maar niet alleen dat, yoga is een complete workout van lichaam én geest. Al je spieren, maar ook je organen, het zenuwstelsel en klieren worden geactiveerd.
Ook tijdens een yogales zal je zweten en een verhoogde hartslag hebben!

Mag ik eten en drinken voor de yogales?
Om ongemak met de spijsvertering te voorkomen wordt geadviseerd om vanaf 2 uur voor de yogales niet te eten. Als je erge honger hebt eet dan iets lichts, zoals fruit, een salade of soep. Het uitgangspunt is: geen yoga als je hongerig bent of te vol zit.

Wat moet ik meenemen?
Draag comfortabele kleding, doe je sieraden en horloge af en oefen op blote voeten of op sokken. Er zijn yogamatten, kussens en dekens aanwezig in de studio, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen gebruiken als je dat liever doet.

Soms voel ik mij een beetje vreemd tijdens of na de les. Hoe kan dit?
Als je misselijk wordt, hoofdpijn of andere klachten hebt na yoga, kan dat verschillende oorzaken hebben. Yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam en brengen processen op gang zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam circuleren, kun je daar wat last van hebben. Drink na een yogales altijd voldoende water om je lichaam te helpen met het afvoeren van deze afvalstoffen.
Yoga maakt veel los in je lichaam, maar ook in je hoofd. Het is niet vreemd om je emotioneel (verdrietig, blij, boos of gelukkig) te voelen tijdens of na yoga.

Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?
Je kunt deze telefonisch (06-2851 7183), per email of via het contactformulier op deze site stellen.

Steine Stillleben am Strand